Skip Navigation

MetLife Amslico má nového generálneho riaditeľa Maria Valdesa

7. novembra 2014

Bratislava 7. novembra (OTS) - Spoločnosť MetLife Amslico má na Slovensku nového generálneho riaditeľa.

Bol ním vymenovaný Mario Valdes, ktorý pred nástupom do funkcie pôsobil ako generálny riaditeľ pre oblasť Golfského zálivu so zodpovednosťou za hospodárenie pre Spojené arabské emiráty, Bahrain, Katar, Kuvajt a Omán.

Valdes pôsobí v spoločnosti Alico (v súčasnosti MetLife) od roku 1994. Predtým, ako prevzal zodpovednosť za Turecko, sa postupne stal členom riadiaceho tímu pre Kolumbiu, Panamu, Mexiko. Je taktiež členom výkonného tímu pre EMEA región spoločnosti MetLife.

Počas svojich početných misií bol Valdes zodpovedný za návrhy a realizáciu stratégií na dosiahnutie hospodárskych cieľov spoločnosti. Má skúsenosti s predajom prostredníctvom banko-poisťovacieho modelu, priameho marketingu, agentúrnych obchodných zastúpení a maklérstva. Valdes vyštudoval agrobiznis na Arizonskej štátnej univerzite v USA a získal tiež diplom v oblasti medzinárodného manažmentu Americkej vysokej školy medzinárodného obchodu v Thunderbirde, Arizona. TASR o tom informovalo vedenie spoločnosti.

Poisťovňa MetLife Amslico hospodárila v 1. polroku tohto roka so ziskom pred zdanením vo výške 10,827 milióna eur. Čistý zisk spoločnosti dosiahol 7,684 milióna eur. "Za šesť mesiacov roku 2014 MetLife Amslico dosiahla hrubý predpis poistného vo výške 61,114 milióna eur," informovalo ďalej vedenie poisťovne.

Spoločnosti v súčasnosti prináleží 9,61-% podiel na celom slovenskom trhu životného poistenia. MetLife Amslico pôsobí na slovenskom poistnom trhu už 19 rokov. Za celé toto obdobie spoločnosť doteraz nevykázala stratu.