Skip Navigation

MetLife Amslico vlani s hrubým ziskom 29,52 mil. eur

15. apríla 2011

Hrubý zisk poisťovne MetLife Amslico sa medziročne zvýšil o 30,1 %

Spoločnosť MetLife Amslico, pôvodne Amslico AIG Life, dosiahla v minulom roku hrubý zisk 29,52 mil. eur pri medziročnom náraste o 30,1 %. Predpísané poistné zaznamenalo mierne zníženie o 0,2 % na 121,55 mil. eur. Nová obchodná produkcia však vzrástla o 28,5 % na 19,17 mil. eur. "MetLife Amslico na Slovensku pokračuje v napĺňaní vízie spoločnosti MetLife, a to byť najväčšou životnou poisťovňou na každom trhu, kde pôsobí," uviedol rezident MetLife International Bill Toppeta. Slovensko je podľa MetLifu kľúčovým hráčom biznisu v strednej Európe.

Poisťovňa Amslico AIG Life a jej materská spoločnosť American Life Insurance Company (Alico) sa od novembra stali súčasťou poisťovacieho koncernu Metropolitan Life Insurance Company (MetLife). Značka Amslico sa tak postupne mení na MetLife Amslico, pričom proces sa zavŕši 1. mája tohto roka. V rámci zápisu do Obchodného registra SR sa Amslico najprv zmenilo na Amslico poisťovňa - Alico, neskôr bude v obchodnom registri figurovať už len MetLife Amslico.

Firma MetLife sa dohodla s American International Group (AIG) na začiatku marca 2010, že prevezme Alico a akvizícia za 16,2 mld. USD sa dokončila 1. novembra 2010. Poisťovňa Amslico špecializujúca sa najmä na životné poistenie bola do Obchodného registra SR zapísaná v septembri 1995.

 

Zdroj: zoznam.sk