Skip Navigation

24hod.sk: MetLife kupuje tri európske operácie poisťovne Aviva

30. januára 2012 

Spoločnosť MetLife, Inc. sa rozhodla kúpiť od spoločnosti Aviva plc ich životné poisťovne v Českej republike (“Aviva životná poisťovňa Česká republika”) a v Maďarsku (“Aviva životná ...
 

BRATISLAVA 30. januára (WBN/PR) - Spoločnosť MetLife, Inc. sa rozhodla kúpiť od spoločnosti Aviva plc ich životné poisťovne v Českej republike (“Aviva životná poisťovňa Česká republika”) a v Maďarsku (“Aviva životná poisťovňa Maďarsko”), a životnú a dôchodkovú poisťovňu v Rumunsku (“Aviva životná a dôchodková poisťovňa Rumunsko”). Uzavretie transakcie sa očakáva v priebehu roka 2012 a vzťahujú sa na ňu štandardné regulačné schválenia. Finančné podmienky transakcie nie sú zverejnené.

“Zámerom spoločnosti MetLife je investovanie a rast na vysoko potenciálnych trhoch,” povedal Michel Khalaf - prezident MetLife pre región Európy, stredného Východu a Afriky (EMEA). „Táto transakcia vytvára jedinečnú príležitosť získať viac klientov so širšou ponukou služieb a naďalej budovať naše existujúce lokálne operácie,” objasnil Khalaf.

“Je to ďalší krok v realizácii MetLife vízie stať sa vedúcim svetovým poskytovateľom životného a úrazového poistenia, dôchodkových produktov a zamestnaneckých výhod, čo dokazuje naše disciplinované plnenie tohto cieľa a našej schopnosti strategicky rozmiestniť kapitál na rastúcich trhoch,” dodal Khalaf.

Transakcia vytvorí veľkú, rozmanitú distribučnú sieť, rozšíri produktové portfólio MetLife a taktiež upevní pozíciu spoločnosti na trhu v tomto regióne. Deutsche Bank Securities Inc. slúžil ako výhradný finančný poradca pre MetLife.

O spoločnosti Metlife

MetLife, Inc. je celosvetová veľmoc v oblasti poskytovania poistenia a výhod pre zamestnancov, svoje služby poskytuje 90 miliónom klientom vo viac ako 50 krajinách sveta. Prostredníctvom svojich pobočiek MetLife zastáva poprednú pozíciu na trhu v Spojených štátoch, Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii a Tichomorí, Európe a na strednom Východe. Pre viac informácii navštívte www.metlife.com.

V regióne EMEA je MetLife v 35 krajinách, ktoré pôsobia v existujúcich a nových trhoch a ponúka zákazníkom široké portfólio produktov prostredníctvom vysoko diverzifikovanej a efektívnej distribučnej siete.

MetLife Amslico úspešne pôsobí na Slovensku od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa na Slovensku stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. MetLife Amslico získalo ocenenie Poisťovňa roka 2011 od prestížneho ekonomického týždenníka Trend. MetLife Amslico v Bratislave pôsobí ako centrála pre operácie v Českej republike, Maďarsku a na Ukrajine.

Zdroj: 24hod.sk