Skip Navigation

sme.sk: MetLife kupuje tri poisťovne spoločnosti Aviva

30. januára 2012 

BRATISLAVA. Spoločnosť MetLife, Inc. kupuje od spoločnosti Aviva plc životné poisťovne v Českej republike a v Maďarsku, a rovnako tak životnú a dôchodkovú poisťovňu v Rumunsku.

Uzavretie transakcie podľa zverejnených informácií MetLife očakáva v priebehu tohto roka, pričom sa na ňu vzťahujú štandardné regulačné schválenia. Finančné podmienky transakcie spoločnosť nezverejnila.

“Zámerom spoločnosti MetLife je investovanie a rast na vysoko potenciálnych trhoch,” hovorí prezident MetLife pre región Európy, stredného Východu a Afriky Michel Khalaf.

Táto transakcia vytvára podľa jeho slov príležitosť získať viac klientov so širšou ponukou služieb a naďalej budovať existujúce lokálne operácie.

MetLife, Inc. pôsobí celosvetovo v oblasti poskytovania poistenia, pričom svoje služby poskytuje 90 mil. klientov vo viac ako 50 krajinách sveta. MetLife Amslico pôsobí na Slovensku od roku 1995.

Spoločnosť poskytuje produkty životného a úrazového poistenia. MetLife Amslico v Bratislave pôsobí ako centrála pre operácie v Českej republike, Maďarsku a na Ukrajine.

Zdroj: sme.sk