Skip Navigation

Hospodárske noviny: Poisťovňa MetLife Amslico zarobila milióny eur

26. jún 2013

Poisťovňa MetLife Amslico, ktorá sa na Slovensku primárne zameriava na životné poistenie, vykázala za minulý rok hrubý predpis poistného vo výške 120,5 milióna eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast o jedno percento.

Poisťovňa zároveň dosiahla čistý zisk vo výške viac ako 18,7 milióna eur. Výška hrubého zisku predstavovala sumu 23,65 milióna eur a vlastné imanie navýšila v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 12 % na 147 miliónov eur. Základné imanie zostalo nezmenené vo výške 9,96 milióna eur. MetLife Amslico vykázalo za rok 2012 technické rezervy 588,18 milióna eur, čo predstavuje v medziročnom porovnaní trojpercentný nárast. Hrubé náklady na poistné plnenia boli takmer 70,6 milióna eur a spoločnosť vykázala v rámci obchodnej produkcie viac ako 16 miliónov eur. TASR o tom informovalo vedenie spoločnosti.

Spoločnosť mala za minulý rok viac ako 10-% podiel na trhu životného poistenia. Podľa zdrojov Slovenskej asociácie poisťovní (SLASPO) jej tým patrí celkovo tretia priečka zo všetkých 22 poisťovní združených v asociácii. Spoločnosť pôsobí na slovenskom trhu od decembra 1995. MetLife Amslico má v súčasnosti 450.000 klientov.

Materská spoločnosť Amslico - MetLife Inc. je globálnym poskytovateľom poistenia, dôchodkového zabezpečenia a poistných produktov pre zamestnancov. Svoje služby poskytuje 90 miliónom klientov.

Zdroj: hnonline.sk