Skip Navigation

Spoločnosť metlife je podľa časopisu fortune ‘najobdivovanejšou životnou poisťovňou na svete’

NEW YORK, 20. februára 2015 – Spoločnosť MetLife, Inc. (NYSE: MET) získala prvé miesto medzi životnými a zdravotnými poisťovňami v zozname časopisu Fortune  „Najobdivovanejšie spoločnosti na svete.” MetLife postúpila z druhej priečky v uplynulom roku a piatej v roku 2013.

Zoznam „Najobdivovanejších spoločností na svete“ je podľa Fortune definitívnou vizitkou o mene spoločnosti. Pri zostavovaní rebríčka hodnotí Fortune meno spoločnosti a výsledky v deviatich  hlavných atribútoch: inovácie, manažment ľudí, využívanie podnikových aktív, sociálna zodpovednosť, kvalita riadenia, finančné zdravie, dlhodobé investície, kvalita produktov a služieb a globálna konkurencieschopnosť. Prieskum prebehol v mesiacoch november a december 2014 medzi viac ako 4 000 konateľmi, riaditeľmi a analytikmi cenných papierov.

„Byť vyhlásený za jednotku v našom odvetví v zozname ‘Najobdivovanejších’ časopisu Fortune je uznaním pozície spoločnosti MetLife ako poprednej globálnej životnej poisťovne a spoločnosti poskytujúcej zamestnanecké výhody,“ povedal predseda, prezident a výkonný riaditeľ MetLife Steven A. Kandarian. „Toto uznanie patrí 65 000 zamestnancom MetLife za všetko čo robia, aby prinášali hodnotu našim zákazníkom a akcionárom.“

Viac informácií o hodnotení nájdete na webovej stránke Fortune: http://fortune.com/worlds-most-admired-companies/.

MetLife má rovnako silné postavenie v hodnotení podnikovej sociálnej zodpovednosti (CSR). Po publikovaní poslednej správy o podnikovej sociálnej zodpovednosti, ktorá bola vydaná v septembri 2014, postúpila spoločnosť z desiateho na druhé miesto v odvetvovom hodnotení environmentálnych, sociálnych výsledkov a výsledkov riadenia podľa agentúry Bloomberg.

O spoločnosti MetLife
MetLife, Inc. (NYSE: MET) je spolu so svojimi dcérskymi a prepojenými spoločnosťami („MetLife“) jednou z najväčších poisťovní na svete. Spoločnosť MetLife založená v roku 1868 je globálnym poskytovateľom životného poistenia, dôchodkov, zamestnaneckých výhod a riadenia aktív. Svoje služby poskytuje približne 100 miliónom zákazníkov a má prevádzky v takmer 50 krajinách, patria jej popredné priečky v USA, Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom Východe. Viac informácií nájdete na adrese www.metlife.com