Skip Navigation

MetLife Amslico mení značku a zlúči sa írskou poisťovňou

24. marca 2015

BRATISLAVA 24. marca (SITA) - MetLife Amslico poisťovňa vstúpila tento rok do dvadsiateho roku svojho pôsobenia na slovenskom poistnom trhu a zároveň pristúpila k zmene názvu a loga na MetLife. Od začiatku januára postupne komunikuje svoj rebranding. Zmena názvu na MetLife sa zavŕši v júni tohto roka. Proces sa podľa vyjadrení firmy uskutoční bez akýchkoľvek dopadov na poistné zmluvy existujúcich alebo budúcich zákazníkov.

Poisťovňa sa zároveň od 1. apríla tohto roka zlúči s írskou spoločnosťou MetLife Europe Limited. Časť poistného kmeňa neživotného poistenia sa prevedie na írsku firmu MetLife Europe Insurance Limited. Spoločnosti MetLife Europe Limited a MetLife Europe Insurance Limited budú na Slovensku pôsobiť prostredníctvom svojich slovenských pobočiek a prevezmú všetky práva a povinnosti poisťovne MetLife Amslico. Spoločnosť MetLife Amslico automaticky zanikne a tým sa zavŕši transformačný proces podnikania na Slovensku.

MetLife Amslico poisťovňa dosiahla v minulom roku podľa predbežných výsledkov predpísané poistné v sume 120,65 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to však pokles o vyše 4 %. Zisk pred zdanením sa taktiež znížil, a to zhruba o 5 % na 24,54 mil. eur. Ako ďalej spoločnosť informovala, v roku 2014 mala na Slovensku približne 10-percentný podiel na trhu životného poistenia.

Poisťovňa Amslico bola do Obchodného registra SR zapísaná v septembri 1995. Bola dcérskou spoločnosťou americkej poisťovne American Life Insurance Company (Alico), lenže poisťovňa MetLife sa dohodla s jej materskou spoločnosťou American International Group (AIG) na začiatku marca 2010, že prevezme Alico a akvizícia sa ukončila v novembri 2010. Spoločnosť MetLife má svoje operácie v takmer 50 krajinách a má vedúce postavenie v Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe.